.







kllklkk kllklkk kllklkk kllklkk kllklkk

Fullmetal Alchemist Recenzia

10. února 2010 v 0:01 | Yuki Tenshi |  Recenzie

RECENZIA


Názov:
japonský: Hagane no Renkinjutsushi ; anglický: Fullmetal alchemist
Vydanie: manga: Január 2001 ; anime: 4.10.2003 ; film: 23.7.2005
Diela: 51 anime ; 1 film ; 4 OAV ; manga - neznáme
Žáner: Dobrodružno - akčno - fantazijný

Prívech:
Aby človek niečo získal musí najprv stratiť niečo v rovnakej hodnoti. To je prví zákon Alchimie, zákon o rovnocennej výmene. Ak sa nad tým zamyslíte tak zistíte že je na tom niečo pravdy. Ale keď má čloek jedenásť rokov si to neuvedomuje. A tak sa začala nová kapitola pre Edwarda a Jeho ladšieho brata Ala Elrica.
Ako to začalo?
Píše sa 10 Februara rok 1910. ( Presne pred sto rokmy :) a v malom domčeku v jednej malej dedinke sa deje niečo čo je zakázané. Dvaja malí chlapci chu porušiť pravidlo rovnocennej vimeny a chcú priviesť ich mrtvu maminku k životu. Niečo sa ale pokazí a Al ( mladší brat) je pohlcovaný silov ktorá je pre neho neznáma. Edwart ( starší brat) cho chce zachrániť ale vidí že mu myzne ľavá noha. Eda to ale nezastývi a napriek veľkým bolestam sa priplazý k brneniu a nakreslí doň krvaví znak. Potom dá celú svoju silu do toho aby priniesol brata naspeť. A tak sa začína náš príbech.
Ciel a pointa príbehu:
Edwart sa cíti zotpovedný za to čo sa stalo. Nedokáže si odpustiť to že jeho brat má namiesto tela

dušu uveznenú v brnený i napriek tomu že aby to spravil obetoval svoju pravú ruku. Edward ktorý má 13 rokov a kovové končatiny ktoré sa naučil ovládať sa rozhodol že to využije. Počas toho ako si jeho telo zvikalo na jeho nové robotické končatiny študovala ako získať s5 telo Ala do pôvodnej podoby.Vtedy objavily ćo je to Legendárny kameň mudrcov. Zistily že na to aby sa k nemu mohli dostať blišie musia prekonať samy seba a tak sa staly štátnimy Alchimistamy. Štátny Alchimista alebo aj armadny pes ako sú týtu ľudia zvaný sú niečo ak vojaci na ceste k rozkazom Armady. ( Preto sa volajú aj armadny pes). Sú to alchimisti ktorý majú špecialne nadanie. Maju prístup k dokumentom ktorý obyčajný smrtelnýk nemôže vydieť a to nie je všetko. Ed zložil skúšku a to bol prvý krok k tomu aby získal s5 telo Ala.
Anime ktoré by sa mohlo aj odvíjať od skutočnosti:
Je álo anime ktoré by sa mohlo existovať a toto ani nepatrý medzi ne ale má takú myšlienku že to vraví o tomto svete ako to je. Jedná vec je úplná pravda i keď anime je fikcia a to že Nič nie je zadarmo. Rovnocenná vimena je aj tu na tomto svete. Dosť sa dá o tom diskutovať. Ale je pravda že človek nič nedostane ak sa nesnaží a to bol asi aj zámer tochto prívehu.
Nebojte nudiť sa nebude nikto:
Funny tu nebude chíbať. Hlavne po strane Eda. Autori urobily plno vtipných scen na ktorých sa zasmeje každý. Najlepšie sceny sú napríklad keď je Al štásný alebo dojatí stoho keď mu niekto povie že je chlapec. Tak iso vám bude vtipné to ako je Al vyspelý ( mniestamy má človek pocit že je on starší). Dobré scény su aj z Winry ( Kamarátka bratov ktorá Edovi postavila jeho kibernetické končatiny). Dokonca je jeden celí diel urobený aby sa Fanúšiovia FMA pobavily keď do centrály zavíta malí psík a vśetci z Royova oddelenia sú z neho mimo ( Roy- Vojak ktorý navrhol Rdovy aby sa stal Štátnym Alchimistom) ( A ten siel bol 37). Ale najvtipnejšie sú určite chcény keď Edovi povedia že je malý alebo skrčok, trpaslýk a pod. Osobne snýmsúcitím lebo ani ja niesom vysoká a nič nie je horšie keď takému človeku poviete že je malý. Ďalšie vec ktorá existuje. Ed na takéto hlášky reaguje štilom. Kto je u teba malý šváb vy pakovia. Nehovoriac o scánach kde si Ala mýla z Edom lebo Ed dostal od Armady prezívku Fullmetal alcheist. ( Ocelový alchimista v českom dabingu kovový).

Popularita:
Na to aké to je anime ma to ani neprekvapuje že sa stalo tak popularnym že po štyroch rohoch začaly robyť tvorcovia druhú seriu robený podla mangy ( Tá prvá nebola celkom podla toho). Chiba je iba to že manga vychádza len raz za mesiac aj to je zázrak. Teraz má fma oviac ako stol mámg ktoré vychádzajú po dobu deviatich rokov. Ja osobne toto Anime milujem. Byje sa u mňa o prvé miesto z Chronom Crusade ale musím povedať že FMA vyhrava. Dvovody sú jednoduchá je to anime v ktorom je všetko. ( Mno okrem romariky ale to spravia Amvčka) :) V roku 2007 som dokonca bola spratelená z dvoma blogmy čo boly zamerané na FMA (Jedno znych Click)
Ak chcete vedieť viac o FMA Tak si môžete pozreť Tu
Video pre ukážku:
Ak si chcete prectaviť ako to vyzerá odporúčam vydeo ktoré by som povedala skor že je trailer ako Amv ale je to naozaj dobre spravené. Chcela som sem dať niejaký skutočný Trailer ale všetko je po Anglicky a nechcela aby ste stoho boly mimo len preto že sa učíte napr po nemecky. :D

Mno dúfam že sa vám recenzia páčila a že si pozrete FMA a keď sa do toho zažerete ako ja tak si pozrete aj FMA Brotherhood.
Na záver by som chcela povedať že je my jedno či kopírujete recenziu ktotú som napísala ak zverejnite kto to napísal ( Autor som ja Yuki Tenshi ). Ďakujem za pochopenie.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Gamepage SB Gamepage SB | Web | 10. února 2010 v 9:40 | Reagovat

No vreálným světe abys něco mohl dosahnout tak něco musíš ztratit to neni ani pravda když máš vuli a trénuješ tajk toho dosahneš i tak :)

2 Mio Mio | Web | 10. února 2010 v 10:08 | Reagovat

Tohle anime je fakt hustí

3 Rikadesu Rikadesu | Web | 10. února 2010 v 18:10 | Reagovat

Konnichi wa.... gomenasai za reklamu....arigató za koment.....mne sa anime fullmetal alchemist páči.....robíš SB-čka? ak áno...možeš byť mojím...FMA je suprové anime...hlavne hudba :))

4 lina lina | Web | 10. února 2010 v 18:38 | Reagovat

miluju tohle aniME:D Ed♥ srdeční záležitost, tohle:D pěkná recenze...

5 NS[ka] NS[ka] | Web | 10. února 2010 v 19:02 | Reagovat

jj..je to dobrej serial..:)...inak dekuju moc..:)

6 Maeri:o)) Maeri:o)) | E-mail | Web | 10. února 2010 v 21:59 | Reagovat

tedáá...musím moc pochválit design tvého blogu, opravdu moc pěkný;))
a FMA...
...to je dost dobrý anime, jednu dobu jsem ho fakt žrala xD :-D

7 *Masíí tvé SB xD* *Masíí tvé SB xD* | Web | 11. února 2010 v 17:19 | Reagovat

Ahojky. tak jak pak se tesis na patek??.xD (u me je pokrcovani VK. tak jestli mas zajem tak se mrkni ) pp

8 Alia Alia | Web | 11. února 2010 v 18:06 | Reagovat

FMA je další návyková věc, to ano... Recenze je povedená, ikdyž mi tam místy vadily časté chyby x)

9 Neriel Neriel | 9. července 2012 v 21:52 | Reagovat

celkom pekne napísané, no ovela lepšie by sa mi to čítalo bez tých nespočet preklepov :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama