.







kllklkk kllklkk kllklkk kllklkk kllklkk

Lovely complex Recenzia

23. ledna 2011 v 19:18 | Yuki Tenshi |  Recenzie

Názov:
japonský: Lovely Complex
Vydanie: 07.04.2007 -29.09.2007
Diely:24 anime ; 1 film ;
Žáner: Romantika, škola, Komedia


Komplexi menejcennosti a predsudky či sni tvoria naše duše. Niekto je malí a má komplex menejcennosti ako napríklad je ( so svojiny 154,5 cm). Iný ľudia sú vysoký a keď sa to týka dievčaťa tak tie komplexi sú o to väčšie.
V tomto anime sa môžete zoznámiť so 172 centimetrovou Koizumi Risou( ktorá na japonku je neprirodzene vysoká) a so 156 centrimentrovím Otanim Atsushim.
Dostali sa do rovnakej triede na strednej a preto dostali aj prezývku ktorá má sarkasticky podtón na ich výšku ( niečo ako dlhý a široký. Dalo by sa preložiť že dlhá a krátka dvojka). Táto komická dvojka ktorá sa hádala na podkany sa zamilovali . Otani sa zamiloval do Risinej kamarátky a ona do jedneho

chlapca ktorý sa poznal s otanim. A preto sa dohodla Risa s Otanim že si ich navzájom dohodia. Ale situácia sa zvrtla tak že chlapec a dievča sa dali do kopy čo viedlo k poriadnej depke so strany Otaniho ale hlavne Risi ktorá snívala o chlapcovi čo by bol od nej vyžší ( troška povrchná). Prešiel čas a priatelstvo Otaniho a Risi sa utužovalo.
Raz si ale Risa uvedomila jednu vec. Že Otaniho už nemá len rada ale že ho miluje. Atu sa dostáva tá pointa visoká baba a malí chlapec.
Môj postoj k anime:
Anime som pozerala iba ako uvolnenie a nejako ma to chitilo a preto som 24 dielov pozerala 2 dni.

Upútalo ma to ako sa Otani správa ( Pripomínal mi mňa v piatej triede a čiastočne aj teraz). Potom ma už upútal dej. Je to dosť ako v reale až na to že tu sa páriky po pár mesiacoch rozídu. Proste taký vysnení svet vztahou. Je to aj dobrí námet na pre veľké dievčatá že sa nemusia báť.

Čo ale musím skritizovať bola grafika ktorá mi pripomína anime spred 10 rokov ale potešilo ma to že tam nebolo moc počitačovích 3D úprav
takže to bolo to klasické anime . Openingi a endingy sa mi moc nepáčily ale nikdy sa my moc nepáčily v romantických anime. Hudba ale bola dobrá( s vinymkov tych Op a End).
Čo sa tíka ich lásky tak bola úplne v napätí lebo anime bolo nepredvídateľné ( okrem pár vecičiek). Ďalšia vec čo ma pobavila bolo to že romantiky tam bolo omnoho menej ako vtipu. Boli tam časti že človek mal motýle v žalúdku od napätia a odrazu tak Otani zadre niečo s čoho padám pod stoličku.
Čo ma obavilo bola aj podoba charakterov Otaniho a Risi. Už v úvodních dieloch im všetci hovorili že by mali skúsiť spolu chodiť lebo boli ako jedna mysel dokonca sa hádalo jednohlasne až na to

že zmenili nadávky ( Otani povedal Amazonka a Risa Trpaslík) ale okrem toho boli aj dosť podobne nakreslený. Poveiem vám že keby som nevedela s amv tak by som povedala že sú to súrodenci ( vlastne sa aj tak hádajú).
Ďalšie vec čo sa my páčila bolo to že vzmach trval 3 roky kým sa vyvinul
a to všetko len kvôli tomu že mali komlexi s výšky.
Anime ma podľa mňa zaujalo lebo komplexi s výškou mám aj ja. Poviem vám že je ťažké udrieť určitého veľmi vysokého chalana po hlave keď musím skákať aby som dotiahla :D
Pre koho by som odporíčala? Určite nie chalanom ktorí neznášajú romantiku. Je to anime čisto na uvoľnenie so stresu. Človek je z neho veselší a nerozmýšľa ani o deji lebo je taký jednoduchý a bežní že by človek povedal že autor mangy
ukradol/a denníček nejakej zakomplexovanej stredoškoláčke.

Ospravldlnujem sa za AMV ale Nijaké neolo také dobrá tak sem dávam aspoň toto a ja si niekedy spravím čas a spravím na toto anime vlastné amv :)

(Nekradnite slova iným a prosím
opítajte sa ma vopred keď
si chcete niečo skopírovať čo
som napísala Ja Yuki Tenshi)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kayo Kentaro Schiffer Kayo Kentaro Schiffer | E-mail | Web | 25. ledna 2011 v 15:14 | Reagovat

Tak na takto dlouhou recenzi jsem se nikdy nezmohla .. XDD

2 Omichi^^ Omichi^^ | Web | 25. ledna 2011 v 16:20 | Reagovat

tohle anime je krásné, sdílím naprosto tvůj názor :)

3 Kayo Kentaro Schiffer Kayo Kentaro Schiffer | E-mail | Web | 25. ledna 2011 v 21:07 | Reagovat

Nevím .. já do recenzí vždy napíši jen to nejdůležitější co anime vystihuje... páš když to je dlouhé tak mám taký blbý pocit, že to nikdo nečte a že z toho anime moc mít nebudou když jim to převyprávím... xDD

Ps: Ale tvoje recenze je dobrá.. to není nic proti ní.. xD

4 Amu-chan Amu-chan | Web | 25. ledna 2011 v 21:12 | Reagovat

*_* jedno z nejlepších romantický anime x3 miluju ho ^^

5 Shin.san Shin.san | E-mail | Web | 26. ledna 2011 v 18:39 | Reagovat

Opravdu? Mně se to nezda?:)  jé dlaší komentík arigato:*

6 Michio Michio | Web | 27. ledna 2011 v 19:22 | Reagovat

je dokonalé anime :)

7 Rien et Vide Rien et Vide | Web | 28. ledna 2011 v 18:05 | Reagovat

Tohle je úžasné anime! Váhala jsem, jestli se na něj kouknout, protože kamarádka říkala, že jí to moc nevzalo, ale Ootani je úžasně... MALÝ! :D

8 sperky-pro-vsechny sperky-pro-vsechny | Web | 5. dubna 2011 v 20:02 | Reagovat

:) :D :)

9 dinosaur-king dinosaur-king | 4. června 2011 v 20:42 | Reagovat

sry ale ja som chalan a teda toto anime ( na rozdiel od toho čo som čakal) bolo uplne super a celkom som s risou aj sucitil ved mad takeho natvrdleho frajera alebo frajerku ako je otani asi by ma porazilo

10 Yanari Yanari | 16. července 2011 v 14:22 | Reagovat

Ulpne bombové anime :-D Mna tiez zaujlo hlavne preto lebo mam komplex so svojou vyskou :-D

11 hry-online-zdarma-superhry hry-online-zdarma-superhry | Web | 3. září 2011 v 1:35 | Reagovat

Chceš vyhrát super telefon Nokia E7? Podívej se na http://raketka.cz/soutez-o-telefon-nokia-e7 a hlasuj(zabere to max 1 minutku) :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama