.







kllklkk kllklkk kllklkk kllklkk kllklkk

Ako Jenny varila

12. srpna 2013 v 17:20 | Jenny Tenshi |  Články do vetra

Nie je tajomstvo že varenie a pečenie milujem. Vie to moja rodina aj známi. Ale i napriek tomu že nepochradnem žiadnou kuchyňou tak ma najviac baví práve tá Japonská. Teraz si to užívam a hladám nové recepty ktoré by som mohla tento rok ( ktorý bude naozaj zabíjak) aplikovať v niečom ako Bento boxe. Som touto myšlienkov posadnutá už dlho a onigiri sa už ujali. Bohužiaľ pred rokom prestali predávať v obchodoch kvalitnú ryžu. Ale pred mesiacom im svitlo a znova ju začali predávať a tak sa nemusím báť že by my táto surovina chýbala. Dneska som skúšala Ochazuke čo je ryža zaliata čajom. Našťastie môj brat má vždy v zásobe dosť sencha aby som si mohla zobrať. Vyzeralo to nejak takto:
V pôvodnom recepte je aj ryba ktorú som bohužiaľ nemala. A verte či nie normálne my moje chuťové bunky kázali nech tam dám niečo rybacie. Čo je divné. Je to iba ryža, cereálne a riasy. A samozrejme všetko zaliate čajom. Na lososa samozrejme nemám ale krabie tyčky to nabudúce istia. Určite si to budem robyť cez zimu lebo my to vytiahlo všetku neplechu v nose a ja som mala ( a mám ) také čisté dutiny až som tomu neverila. Zvláštne na tomto recepte je to že sa podáva väčšinou ako raňajky. No ja viem že pre Japoncov uvariť ryžu je ľahšie ( keď majú variče) ale i tak my to na raňajky pripadalo ako veľa práce. Ale zasa som si to dala okolo 11:00 a doteraz nie som hladné ( a ja som hladná stále.
Ďalšie jedlo čo som tento týždeň varila ( tento krát pre celú rodinu) je Karé raisu. Určite to poznáte s anime.
No čo dodať... Toto my moc nevyšlo. Toto jedlo sa skladá so zeleniny, kuracieho mäsa a zápražky. Je to vlastne niečo ako kuracia polievka so zápraškov a s veľa kari korením. Takto to znie ľahko ale bola to makačka. Neodhadla som hustotu a tak namiesto omáčky som mala niečo... divné. Viem vyzerá to ako so školskej jedálne ale určite to tak nechutilo. Keby to malo inú konzistenciu určite by to malo väčší úspech. Určite sa niekedy o toto jedlo pokúsim znova ale musím si dávať väčší pozor.
A nakoniec onigiri. Moja láska. Toto jedlo milujem lebo doň môžem dať všetko a verte či nie už to tvarovanie mám troška v ruke. Najradšej do nich dávam tuniaka s troškou majonézy alebo vajíčko. Tiež sú dobré so sušenými paradajkami či s nahľadaním ovocím. Je to jedno, na čo mám chuť tak to si tam dám a preto som tomuto jedlu verná a i napriek divním pohľadom okolia som si to zobrala niekoľkokrát do školy.

No... nie každý je dokonalý a ja vo varení určite nie som. Ale baví ma experimentovať s jedlom a zisťovať čo sa dá. Chcela by som mať aj obed v tie dni kedy nebudem mať chuť ísť do školskej jedálne alebo budem v práci a toto sú na to skvelé jedlá lebo z nich sa dá odvodiť mnoho iného.

Musím ale podotknúť že veľa my pomohla kniha Navarme si Japonsko ( od Denisy Ogino) a youtube ( hlavne cooking with dog).
Určite my dajte vedieť čo vás zaujalo alebo na čo by ste chceli recept alebo typ na niečo čo by som mohla skúsiť. Pokúsim sa vám dať aj iné rady ak máte záujem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 12. srpna 2013 v 20:04 | Reagovat

Náhodou, pro mě to všechno vypadá víc než chutně :3

2 Majklice†Světice Majklice†Světice | 12. srpna 2013 v 23:01 | Reagovat

Onigiri si občas udělám, někdy mi to vyjde, někdy ne, to samé i se sushi. Curry bych někdy chtěla zkusit, ale raději bych si koupila někaký ten polotovar z Japa :D
O ochazuke slyším poprvé, zní to zajímavě, ale kombinace rýže - řasy - cereálie - čaj mne zrovna moc neláká :D

3 earth-of-angels earth-of-angels | Web | 13. srpna 2013 v 18:15 | Reagovat

[2]: Ochazuke je naozaj úžasne chutné  keď to tak nevizerá. cereálli tam ale netreba dať vela a nesmie tomu chýbať ryba. Odporúčam na vyskúšanie ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama