.







kllklkk kllklkk kllklkk kllklkk kllklkk

Recenzie

Honey and Clover- Recenzia

24. února 2013 v 18:47 | Jenny Tenshi


Info:
Nazov: Honey and Clover
Japonsky :
Počet ep: 1. séria 24, 2 séria 12
Rok : 15.04.2005-15.09.2006
Kategoria: Vysokoškolsný život, Romantika, komédia, umenie
Príbeh:
Predstavte si že študujete na umeleckej škole a zamilujete sa. Stalo sa to asi každému. Pozerá sa na tu osobu s dialky i keď sa s nov kamaráti. Bojí sa povedať čo cíti a potom BUM. Ste spolu a šťastný. Niekedy sa vyskytnú Hachimitsu to Cloverkomplikácie a vy rozmíšlate či to má cele zmysel. Keď to krásne skončí a znova sa zamilujete rozmýšľate znova tom istom len v inom kontexte.
Asi o tom je celí dej. Láska či už k žene, mužovi , rodine alebo práci. Je to komplikované a práve s týmto sa musia vysporiadať naši hrdinovia s Anime Honey and Clover. Nie je tu hlavný hrdina alebo vedľajší. Všetci sú dôležitý a všetci majú otázky : "Čo je zmysel života? Je láska na príťaž? Môžeme žiť bez toho aby sme tu niečo zanechali?"
Yūta, Hagumi, Shinobu, Takumi, Ayumi a Shue. Týto všetci majú počas celého deja otázky ktoré máme určite aj mi. Ale nebojte užijete si aj chvíľky pobavenia a smiechu. Takže ak chce odpoveď na otázku čo s životom tak tu nájdete odpoveď.
Môj názor:
Myslím že toto romantické anime každý pochopy troška ináč. Mňa osobne to inšpirovalo. Nepoviem k čomu koniec- koncov každý sme iný a to je na nás také jedinečné. Kresba , hudba a dej boli také nádherné že sa nebojím povedať že toto je najkrajšie anime aké som kedy videla ( Nie najlepšia ale najkrajšie vo všetkých smeroch). Dokázala som sa vžiť s každých charakterom lebo kúsok s každého poznáme asi všetci. Najviac sa my páčilo že dojemné scény oživili jemným humorom a tak my celé anime pripadalo ako koláč so šľahačkou. Ukazovalo to ľudí v pravom obraze. Pili, fajčili, robili si svoju prácu ale popritom rozmýšľali či to čo robia je správne. Bol to úžasný zážitok a som naozaj šťastná že som si konečne to anime pozrela od začiatku do konca. Ak sa nad tým máte náladu zamyslieť a troška sa aj zasmiať tak smelo do toho. Verím že to zoberiete ináč ako ja.

Toradora - kratučká Recenzia

10. února 2013 v 16:38 | Jenny Tenshi

Info:
Nazov: Toradora!
Japonsky : とらドラ!
Počet ep: 25
Rok : 02.10.2008 - 26.03.2009
Kategoria: Školská komédia tak troška romantická =^.^=

Tak decká predstavujem vám Toradora:

Takasu Ryuuji je obyčajný chalan ktorý je posadnutý poriadkom a jeho kuchárske schopnosti prevyšujú aj Jamieho Olivera. Je vysoký a jeho tváre sa všetci boja a preto si vyslúžil prezývku deliquent.
Aisaka Taiga Je neporiadne dievča ktoré žije na fasfoodoch. Taiga je maličká ako bábika a vyzerá nevinne ale vo vnútri taká rozhodne nie je ( aspoň sa o to pokúša aby to tak nebolo)
Obidvaja naši hrdinovia sa zamilujú do najlepšieho kamaráta toho druhého. A práve snaha sebe navzájom si pomôcť im pripraví nečakané udalosti.
Zo začiatku sa toto anime môže javiť ako nevinná školské komédia. Pritom to je anime kde sa ukáže čo dokáže ľudská predstavivosť a schopnosť manipulovať s ostatní my spraviť. Je to anime o nedorozumeniach a neúprimnosti ktorá je normálna v 16,17 alebo aj v 20. Od nevinich drobnosti až po vážnejšie veci. Charaktery sa vyvíjajú a berú si poučenie so svojich chýb čo spravily v živote ako v normálnom svete. Koneic koncov je to iba obraz toho čo sa nám odohráva v hlavách a asi preto je toto anime tak populárne. Na konci anime ide hlavne o vyspelosť charakterov ktoré musia zobrať zodpovednosť za svojich rodičov ktorý nepočúvajú a robia v konečnom dôsledku rovnaké chyby ako ich deti počas celého anime. Isté scény ma dojali iné pobavili. A z hladom k tomu že som troška chorá tak my táto komédia dobre padla. Ako odpočinkové anime môžem iba odporučiť.

Prepáčte že iba také zhrnutie ale do śkolských anime som nikdy nebola taká hrrr aby som o tom vedela napísať román. Ale ak vás to zaujalo a nemáte čo na pozretie tak skúste.

Fushigi Yuugi- Recenzia

18. ledna 2013 v 19:35 | Yuki (Jenny) Tenshi
Info:
Nazov: Fushigi Yuugi
Japonsky : ふしぎ遊戯
Počet ep: 52 + 3 OVA s vôznim počtom dielov
Rok : 06.04.1995 -28.03.1996
Kategoria: Fantasy, Láska, priatelstvo, iný svet, kúzla
Ako to začalo:
Miaka Yuuki a jej najlepšia kamarátka Yui Hongo sú najlepšie kamarátky uź od škôlky až kým im to neprekazí magický svet v knižke. Yui a Miaka sa chcú dostať na jednu s najťažších škôl v meste a preto Yui ide do knižnice aby mala materiál na učenie. Miaka nie je žiaden poctivec a namiesto toho aby sa pozrela po nejakej knihe si ide do automatu kúpiť nejakú dobrotku a vtedy sa jej zjaví Fénix ktorý ju zavedie do časti knižnice o ktorej nemala ani tušenia. Keď ju nájde kamarátka Yui ako hladí na knihu nedá jej to a ide sa pozrieť čo sa stalo. Keď otočily stránku odrazu sa preniesli do Starovekej Číny a tam to všetko začalo. Príbeh plný lásky, dobrodružstva a humoru.
Čína? WTF??
To bolo prvé čo som si pomyslela. Ale príbeh je jeden s najpútavejších aké som v hocijakom Anime zažila a človek keď to tak sleduje uvedomuje si že Čína mala naozaj bohatú históriu o ktorej nemáme moc tušenia. Príbeh je o štyroch bohoch ( aspoň tak som to pochopila) Fénix ktorý sa zjavil Miake bol jedným s bohov a volá sa Suzaku. A práve Miaka bola vyvolená ako Suzaku no Miko ( Fénixova princezná). Ak sa Miake podarí nájsť siedmich spoločníkov ktorý jej pomôžu vykonať obrat tak môže mať tri želania. Miaka sa toho ihneď chytila lebo sa chcela vrátiť domov. Samozrejme to by bola nuda keby to ostalo iba pri tom. Ako sa príbeh píše sám tak sa menia aj priority. Láska je hlavným dôvodom , priateľstvo a pokora sú tam tiež. Nebudem dávať spoilery až na jeden. Prichistajte sa na rovnaké napätie ako keď čítate knihu lebo taký pocit zo mňa vyžaroval keď som pozerala toto anime. Kapitola sa uzatvára ale otázky ostávajú. Nie je to klasický film ale animovaná kniha pri ktorej máte pocit že ju nepozeráte ale čítate. Jedno je jasné kaźdý kto ako dieta mal rád Neverendig story si toto zamiluje viac ako čokolvek iné.
Niečo ohľadom postáv:
Je ich tam veľa ako v každom románe. Len základ tvoria dve Miko ( dobrá a zlá) a ich spoločníci a skoro všetci by sa dali charakterizovať ako hlavné postavy. Máme tu ich príbehy ktoré sú jak smutné tak aj šťastné. Je to príbeh lásky a priatelstva takže si musíte prichistať žalúdok na milostný trojuholních hneď v prvých 10 dieloch. Potom sa už všetko vyjasní a vy si len želáte aby Miaka sa konečne ocitla v náručí jej vyvoleného. Ale zasa to nie je žiadna tele novela. Pripravte sa aj na potok krvi, znásilnenie, incest ( nebojte iba bosk ale pobavilo ma to) a samozrejme nejaké tie nahé scény ( samozrejme len umelecké žiadne koniec koncov je to rozprávka). Jasné a aby som nezabudla tak pólka oblubeních postáv buď umrie alebo sa zmenia na niećo... Radšej si pozrite :D to je dôkaz že Japonci dokážu s charaktermi manipulovať kým z nich nevištavia čo môžu. Normálne som pri jedej smrti vyronila slzyčku... Ďalšia kapitola je humor. Každá postava sa dostane do tej chibi situácie na ktorej sa budete smiať ešte o dve hodiny. Tamahome je moc na peniaze a všetko kradne aby si mohol zarobiť, Hotory ( ináč Činský cisár) je neskutoční narcis, Nuriko zasa hermafrodit a gay v jednom a Miaka zasa by zjedla vśetko ćo som na Vianoce navarila a napiekla na posedenie čo fascinovalo všetkých do konca serialu. Bolo to príjemné spestrenie napätia ktoré každým dielom stúpalo. A i keď viem že prvých 10 dielov nebude žiadne terno tak potom sa do tohto Anime zamilujete ako ja.
Kresba a hudba:
Kresba nie je zlá keď uvážime aké anime sa ešte v 90 rokoch robili. Autori si dali záležať i keď im dabing nevyšiel lebo nesedí s pohybom pier. Ale hudba... Krásna a divná dokopy. To je tak že niekomu umiera jeho štvorročná sestra a tam začne hrať pop. To sú také veci čo nepochopím. Hudba sa mi páčila ale najlepšia bola aj tak až v Ovačkach ( som divná keď naznášam Ováčka a tu to stále chválim. Ale to je iná kapitola)
Komu odporúčam?
Mne osobne to odporučil brat a kvôli tej akcii by som povedala že aj chalanom by sa to mohlo páčiť ak vám nie je zle s romantiky ktorá tam bohužial musí byť. Nie je to ale ten typ romantiky dám ti ružičku a ty sa my hodíš okolo pliec. Je to skôr o vývoje charakterov ktoré sa menia ale postupne. Ak si pozriete prví diel a potom ste na konci pochopíte že 15 ročná Miaka a Yui dospelí. Mám osobne seriály tohto typu rada rovnako ako Doctor Who sa vyvíja sa vyvíjajú aj tieto postavy a nejde to nemilovať.
Mínus...
  • Áno nebude tu vravieť že to je dokonalé. Koniec koncov ako my niekto vysvetlí že tam všetci vedia čítať Čínske písmo alebo fakt že nemali kultúrne medzery v novom svete. Ale to nevadí ak zoberiem do úvahy že to je drsnejšia rozprávka.
  • Nevýhoda ktorá by prípadných záujemcov mohla brzdiť je preklad ktorý buhužial nie je kompletný. Máme tu Anglické tituky v každom diely ale tie české som našla na maximalne 15 diel. Ja som od začiatku pozerala s Anglickými Titulkami a nemala som problém. Ďalšia výzva bude zohnať to lebo je to s roku 1995 a je to buhužial generácia môjho brata a preto si na to málokto spomenie. Seriál sa dá stiahnuť ale ak máte záujem o OVAčka tak máte smolu lebo to bol asi jeden s najťažších orieškov ktoré som kedy hľadala.
  • Ďalšie by sa mohlo týkať deja a to je veľa postáv ktoré síce sú dôležité ale skôr do počtu. Málokedy povedia svoj názor a väčšinou sa prejavia až spomínaných ováčkach.

Celkovo som sa do tohto Anime zamilovala a to je čo povedať keď som posledný rok dopozerala máločo a aby sa my niečo tak hrozné páčilo.... Je to jedno s najlepších anime ktoré som kedy videla a ak to naozaj nezoženiete a budete mať chuť na troška tej Fantasy tak si to pozrite na youtube keď to nezoženiete lebo to je zážitok ktorý stojí za to.

Dúfam že sa vám recenzia páčila a že sa so mnov svojimi
kladnými alebo aj zápornými názorymi podelíte. =^.^=

Blood+ Recenzia

26. prosince 2012 v 22:34 | Yuki (Jenny) Tenshi

Názov: Blood+ ( v hocijakom jazyku)
Počet dielov: 50
Dĺžka dielu: 25 min
Ročník: 08.10.2005 až 23.09.2006
Žáner: Fantasy ( odohrávajúce sa v tejto dobe a realite) , Horror, Boj, Upíri.
Príbeh v začiatkoch:
Blood+ - AnimeSaya bola normálne dievča žijúce v Okinave so svojimi dvoma bratmi a nevlatím otcom ktorý si ju adoptoval. Naša hlavná hrdinka si nepamätá nič zdialenejšie ako rok dozadu. Jedného dňa si zabudne tenisky v škole a tak sa ich vydá hľadať. Preskočí plot a tam sa náš príbeh začne. Stretne učitela na ktorého skočí ohromná príšera ktorá mu vysala veškerú krv s tela. Príšera sa pokúsi dať dezert v podobe Sayi ktorá utečie do budovy školy. Tam stretneme Hajiho ktorého poznala už dávnejšie ( a tým myslím doslova). Haji bol pouliční umelec ktorý sa živil tým že hral na čele a tak keď Saye podá meč so slovami : "Bojuj". Tak sa rozplače. Príšera sa blíži a tak Haji spravil niečo čo nikto nečakal. Malou elegantnou dýkou sa porezal do ruky a krvácajúcu ranu nasal do úst chytil Sayu a dal jej krvaví bozk. Potom sa naša hrdinka ktorá neznáša násilie premenila na príšeru ktorá jedením švihom meča zabila príšeru.
Počas deja sa nám otvára Sayin život ktorý ani z daleka nie je taký pokojný ako zaživála poslední rok. Otázka je: Vyrovná s tým kto a čo je? čo spravila? A čo musí spraviť? Ak ste zvedaví ako to dopadne tak odporúčam si anime iba pozrieť.
Môj postoj:
Ako už napovedá názov tak Blood+ bude predovšetkým o krvi a zabíjaní niečoho strašného s čoho sa vám od napätia vyočia oči. To ale nećakajte. Dej je dokonalí ale až tak veľké množstvo násilia v podaní fyzického sekania upírov nečakajte. Autor nám ale uštedril ranu v podobe zabíjanie hlavních hrdinov nevraviac o znásilnovaní a odporních pokusov ktoré vás položia. Osobne to tento názov Blood+ vnímam tak že bude skôr krvácať divák ako postavy. A to s toho dôvodu že sa so šťastným koncom tu nikto neserie. A tak ho ani nemôžete očakávať. Na konci 50dielného seriálu zistíte že tý čo sa tvárili ako najväčší záporaci mali na to pádny dôvod a že isté kroky a slová boli viac podstatné ako potok krvi čo sa prelieval týmto anime. Ide tam hlavne o dej ktorý stavia toto ináč obyčajné anime do dokonalej úrovne.
I keď je anime myslené ako Bojové tak sa tam uštedrí troška romantiky ktorá kupodivu nie je otravne rušivá ako to väčšinou býva. Twilight nečakajte. Skôr romantiku na štýl rodina, hlavní hrdinovia atď. Proste čo sa týka romantiky predvídateľné ale nie rušivé lebo hlavná myšlienka je zabiť nepriateľa a morálne otázky prečo. Možno preto je to také chitlavé lebo je to ten typ seriálu do ktorého sa vžijete naplno či ste starý Otaku alebo začínajúce niečo... malé :D

Hudba ,kresba atď...
Hudba ma nesklamala. Openingy aj Endingy sú krásne prepracované ale hudba v pozadí je o to lepšia. Hudba v pozadí dokáže pokaziť efekt. Tu má presne opační účinok. A krezba? Povedala by som prijateľná ani škaredá ale zasa grafické terno to nie je. Ale nemôžem kritizovať koniec koncov išlo o nízko nákladové anime. Dej a hudba robia toto anime jedinečné a práve preto ho odporúčam.

Soul eater Recenzia

17. července 2011 v 10:24 | Yuki Tenshi
Info:
Nazov: Soul Eater
Japonsky : ソウルイーター
Počet ep: 51
Rok : 7.4.2008-30.3.2009
Kategoria: Akcia , Komedia, Fantasy, Shounen

Soul Eater.... Alebo požierač duší. Už podľa názvu si predstavíte nejaké príšerky ktoré pojedajú svoje duše. Nič vážneho ani moc precítene.

Existuje škola menom Shibusen. V nej sú dva typy študentou a to tý čo sú zbrane a uźivatelia. Každý užívateľ má svoju zbraň. Ako s prvým užívateľom sa zoznamujeme s Makou Albarn a Solulom Eaterom. Soul chce celému svetu dokázať že je cool a preto hladá silu. Na to aby ju zohnal musí zjesť 99 duší príšer a jednu čarodejnice. Vtipné je ale to že keď zjedol dušu jednej čarodejnice vysvitlo že je to mačka čo vie čarovať a tak sa všetky ich napraté duše anulovali.
Ďalší pár je Black star a Tsubaki. Black Star je chlapec s troška šialenou predstavou že prekona boha a na jeho vek.
A asi pre kaźdého najvtipnejśia postava a zároveň posledný uživatel ktorý ma dve zbrane. Death the Kid alias antysymetrický symetro posadnutý chlapec alá nepreložil som toaletak. Naozaj nepoznám ćloveka ktorý by ho nemal rád. Je to Syn zakladatela Shibusenu velkého pána Shinigami ale i napriek tomu sa rozhodol že pôjde do školy i keď tam absolutne nemuse ísť ( dvôvody si môžete pozrieť anime na spolery nemám energiu ani náladu).
Prvé diely sú dosť nudné lebo ide viac menej o predstavenie postáv. Každá má inú misiu. Ale keď prekonate neskutočne nudných 6 dielou ( okrem toho s Death the kid) tak sa budete váľať po zemi a s napätým dychom čakať na ďalší diel.

Krezba: Ako prvé vás určite upúta krezba ktorá nie je tradičná s takýmto žánrom anime. Postavy sú kreslene moc decky. Majú zvýraznene čiary ako v nejakej rozprávke. Neviete rozoznať pohlavie niektorých postáv a to smejúce sa slnko my naháňalo strah ( naozaj ako nejaký deviant v tmavej uličke :D). Ale keď si na to zvyknete tak vám to ani nepríde.

Vtip: Okrem Maky a Soula kde som sa pobavila len raz za čas som išla klesať pod stoličku pri Black starovi a Kidovi. Naozaj okrem klasického humoru tam sú aj sytuácie kde by ste vtip nedaly i napriek tomu ho tam autory tak šikovne zakomponovali že neskazili dojem. Vtip bol vo všetkých dieloh ( v tých poslednýh 10 už menej predsa len išlo o zahranú sveta).

Hudba: Hudba hlavne v Openingoh a endingoh sa my neskutočne páčila. Od obdobia naruta sa my nestalo že by som ten


istý opening pozerala v každom diely ale tu to tak bolo. Moc sa my páčil hlavne druhý opening ( mám slabosť pre anglicko-Japonské texty). Voči hudbe nemám obsolutne výhrady aź na jednu časť. Soul keď bol v svojom vnútornom ja a hral na klavír. S napätým som čakala na jeho hru ale hlapec ma sklama. Bolo to dyvné ako jeho nakreslený hrub. Znelo to ako keby ho posadlo šielenstvo pritom hral vyrovnane len ta hudba bola taká.

Môj názor: Toto anime som si rozkukala asi 3x vždy od začiatku. A už som si povedala dosť a začala som od 5tého dielu. Moc ma to chytylo. Moc sa my páčil hlavne Black star lebo bol taký šialený a vlastne vdaka nemu to malo štavu. Do takého 40tého dielu som to považovala čisto za komédiu. Sinigami pri úplne srdce trhajucej scéne zadrel také hlášky až to bolelo a keď Kid začal kecať symetrý tak som sa normálne začala smiať na monitor. Ku koncu sa to ale začalo viostrovať a človek s napätím čakal ako keby som očákavala že lenohod zmený polohu častejšie ako raz za 2 dni. Dej bol taký že pri niektoríh postavah sa všetko dalo predvidať ale zasa boli také situaciu som nevedela predvídať ani 5 sekund dopredu a to je podľa mňa znak dobrého anime.
Koniec ma ale troška sklamal lebo hlavného nepriateľa zabili tak nejak mimo očakávania. A troška ma aj sklamala autorova logika. Ja viem že sú tam troška odolnejší ľudia ale predcalen keď ma prepichnú tak že zo mňa vitečie viac krvi ako s prasaťa tak je viac ako proti logike aby tá osoba prežila. Take anime pre všetky ročníky. Človek sa zasmeje i keď je decko aj dospelý.

Hlavná myšlienka: Nevzdávať sa i keď sa všetko zdá nemožné. Je to vyditelné až moc nič moc na zamilsenie ako napríklad v Elfen Liend alebo Death Note. Anime bolo do vedšej miery robené ako komédia s miernym okoreneným napätia.
Ale i napriek tomu odporúčam keď prežijete prvé diely ( i keď sú nudné tak ich treba vydieť).

Kopírovať iba so súhlasom autora. Ďakujem za pochopenie.

S tejto scény som nemohla. :D
Prepáč, že som sa narodila :D
Sorry, že som sa vrátil k životu:D
Sakra chcem vedieť ćo tam bolo napísané :D
Proste najlepśia scéna s celého soul eater ( podla mňa)

Sekaiichi Hatsukoi Recenzia

6. července 2011 v 8:50 | Yuki Tenshi
Príbeh: Príbeh sa začína u 15 ročného Onodera. Tento chlapec sa už 3 roky zajima o istého chlapca ktorý je strarší. Až sa odrazu zjaví pred ním. Onodero sa zmohne len na viznanie lásky...

O 10rokov neskôr: Onodero vek 25 rokov. S mladého chlapca sa stal muž a hladá si prácu. Chce sa stať editorom lyteraturi. Chlapec má šťastie a nájde sa pre neho miesto bohužial v oddelený Shoujo Mangy :D A jeho šefom je človek ktorému vyznal lásku pred rokmi. Onodero si ho ale nepamätá.
Tak toto je základne story. Bohužiaľ nie je jediné. V Anime sa riešia rovno 3 vzťahy. Ďalší je Onoderovho kolegu ktorý sa zamiloval do predavača máng. A tretí je kolegoch ktorý riešia milostný 3uholnýk .

Môj názor: Takže môžem povedať že keby to nebola skvelá komedia pri ktorej som sa smiala ako o život tak sa na to vykašlem. Tiež by som to opísala ako moc rúžova anime. keby to bolo tak v reale tak každý mangaka je na Gay :D Toto bolo moje prvé anime s tematom Shoujen ai. Doteraz som vždy čítala iba mangy alebo story. Pri prvích dieloch išlo o zvedavosť. "Spomenie si alebo nie?" Ináč po takom 6 diely to bolo celkom
nudné ( pre mňa) Celé sa my to zdalo umelé a chýbali mi tam tie gestá ktoré vraveli ano neviem či ho milujem. Namiesto toho tak keď chceli dať najavo cit buď na seba nahučali alebo sa na seba vrhli. Podľa mňa to bol dôvod prečo tak dali ďalšie dva oddelené príbehy. Aby sa anime nestalo nudné.

Ale zasa musím uznať že vtip tam mal grády. Hlavne keď sa Onodero vyhýbal svojmu šéfovi (Takanovi). To bolo viac ako zábavné a bol to popravde jediný dôvod prečo som to dokukala. Takže myslím že ostanem pri manga a FF povietkah kde je romantika viac precítená.
Osobne dúfam že niekedy v budúcnu najdem dobre shoujen ai alebo Yaoi pri ktorej by som mohla dať lepšiu recenziu. Ale ako to tak vyzerá tak ostanem u iných žanrocha Yaoiky si nechám len ako príjemná polhodinka na nejakom blogu od nejakej kreativnej autorku :D

Čo sa týka krezby som bola sklamaná. Nie krezbov ale tým že postavy maly ÚPLNE rovnaké tváre. Len farba očí, vlasou a účes ich odlišoval. Keby všetky postavy nevizeraly ako by boly s jedného semienka tak je to graficky krásne anime. A aj je LEN PREČO VŠETKO TAKĚ ROVNAKÉ??
A ešte vec čo sa my moc páčila bola tá že je tu vidieť ako je taźké spraviť takú manga knížku. Nejde iba o nakreslenie . je to dlhý a vyčerpávajúci proces. Prerábky, prekreslenia, konšpirácie. Toto všetko tam je vidieť. A to ma na tomto anime asi najviac upútať.

Takže v konečnom dôsledku anime hodnotím neutrálne. Hlavná dejová línia sa my zdala nudná pritom vtip stál za to. Odporúčam si pozrieť viac mladším dievčatám ( podľa mňa by sa dalo povedať že je to napínavé) a tie staršie sa na tom zasmejú.

Nekradnite slová druhý prosím. ak sa vám recenzia páči tak
sa prosím opítajte predtým než si niečo skopýrujete na svôj blog.

NANA Recenzia

19. února 2011 v 22:47 | Yuki Tenshi

Název: NANA
Japonský název: ナナ
Počet epizod: 47
Žánr: Comedy, Drama, Music, Romance, Shoujo, Slice of Life
Višlo ako: Anime, manga a 2 hrané filmy

Hey, Nana vieš že možno si na povrchu odstavujúca ale moje vnútro je rovnaké ako tvoje oči.
Hey, Hachi tvoja tvár je nevina ako u malého dievčatka ale moja duša je rovnaká.

Toto my vraví toto anime a musím povedať že asi najnepracovanejšie ( okrem death Note). Aké som kedy videla. Láska, nenávisť, zmetok v srdci toto všetko v tomto anime nájdete.


Písal sa rok 2009 a ja som v telke náhodne prepínala kanály a uvidela som 1. Diel s tohto anime. Keď skončil tak som mala pocit že to skončí s tým že obidve Nani sa do seba beznádejne zamilujú a chlapov zavrhnú.
To sa aj stalo ale tá láska by sa dala opísať ako kamarádska nerozlučnosť a nie láska. Rovako to je ako vztach človeka k domácemu mazlíčkovy. Nedokážem bez neho žiť ale to je všetko. ( nie som predsa zoofil.)


Dej:
Komatsu Nana sa rozhodla splniť svoj sen a ísť do Tokia za svojim priatelom Shoujim na ktorého čakala vise roka.
Osaki Nana sa rozhodla splniť svoj sen a ísť do Tokia aby sa stala slávnou.
Obidve Nani nastúpili do rovnakého vlásku a osud dal že vlak mal haváriu. A tak sa stalo že dve 20 ročné dievčatá s rovnakým menom si kúpili plechovku piva a rozprávali sa.
Po príchode do Tokia Ide Komatsu Nana za svojim priatelom a Nana Osaki do hotela. Na druhý deň sa rozhodly že si najdú byt. A ten istí osud im dal že sa stretli na 7 poschodí v byte 707 obidve Nani. V tety sa to začalo.
Nana Komatsu a Nana Osaky si podali ruky a povedali si že začnú spolu žiť. V tedy ale netušily čo im život prinesie. Lásku, strátu, smiech a slzy...


Myšlienka:
Podla mňa išľo o znázornenie toho že vízor neukazuje všetko. Preto že v láske sa pozná
najlepšie aký je človek tak aj tu sa to ukázalo. Je to romantické anime ktoré je zložené na fizickom vztahu muža a ženy. A na duševnej lásky dvoch dievčat ktoré sú si rozdielne a pritom tak podobné.
Komatshu Nana alebo Hachiko ako ju zviknú volávať je roztomilá, milá a nevie sa s chlapmi iba kamarátiť. Na povrchu vyzerá ako stelesnené dobro. Ale po čase si ona sama začne uvedomovať že nevedomky manipuluje s ostatnimy čo ju ničí. Je dosť nevyzrela a preto sa nedokáže postaviť na vlastné nohy. To že spoznala Nanu ju síce nezmenilo ale dovolilo jej to uvažovať.

Osaki Nana je na povrchu drsná a s môjho pohľadu neskutočne krásne nakreslená. Nosí silný make-up šperky od Vivienne Westwood a oblieka sa do štýlu Punk. Z môjho podladu jej štýl je dokonalí a pre minulú generáciu postrach. Na vonok je presním opakom Hachiko. Rovnako ako u Hachi u Nani uvidíme že jej duša neodpovedá jej výzoru. Je citlivá a dusí v sebe všetko. Keď plače tak to má dôvod. ( to hachi sa rozplače za jedeň diel 10 krát)
Nana sa od Hachi líši svojov minulostou. Ak by ste ich vedla seba postavili a opítali by ste sa ktorá je viac povolná poviete Nana. To nie je pravda Nana mala len jedného chlaca s ktorím prišla o panenstvo a milovala ho i napriek tomu že ho nevidela, nepočula a ani nečítala jeho list više

roka a pól.
Hachi na rozdiel od Nana si začala s 29 ročním keď mala iba 16-17 rokov.
Práve táto zvrátená logika výzoru ma donútila rozmýšľať Ale postupom času pribudli ďalšie postavy a človek aj zabudol na základ.


Môj názor:
Nádherná hudba, romantika, dej ako vystrihnutý zo života. Je to pravda že o tých čo si to najmenej myslíme si toho zažili najviac. Myslím že som toho stroška príkladom lebo na povrch pôsobím dosť nevinne .
Čo sa týka hudby musela byť dokonalá lebo dej sa točí najviac okolo hudby ( teda okrem tej lásky ale láska k hudbe bol základ pre vznik Nani).Zo začiatku ste si mohli vychutnať iba openingi a endingi ale časom sa objavilo toho viac a ich hudbu doteraz počúvam. Vždy keď mi niekto povie Nana sa my vibavia slová " I need your Love, I´m broken Rose....." Dosť sa tam mieša angličtina s Japončinou čo je dobré lebo to dáva to väčší nádih k Punku ktorí má základ v Anglicku.
Grafika je jednoducho Genialna. Autori si dali záležať ale troška sa my zdá že mali radšej Nanu ako Hachi lebo Hachi dávali nevíťazné oči ( ospoň oproti Nane). Ináč som spokojná lebo som tam nenašla chibičku ako napríklad škúlenie alebo nesimetria v niektorých partiách tela.

Ak by ste sa ma opítali že akú Nanu mám radšej tak vám neodpoviem. Nana je v nútorne dokonalá a Hachi na to vizerá. Dopĺňajú sa a o tom v anime ide. Koniec sa my zdal tragický i keď niektorom sa môže prihodiť normálny. Koniec sa odohráva po niekolkých rokoch a ja som si v tedy uvedomila že obidve Nani postihlo to čo si zaslúžilý.
V mange to ale tak nie je. V anime dopadne zle iba Hachi ( z môjho pohlasu) Ale v mange som skoro plakala keď Ren( Nanina prvá a aj posledná láska) umrel a Nana nebola schopná stáť na vlasních nohách od zúfalstva.


Komu odporúčam:
Každému. I keď je pravda že anime by sa dalo opísať ako dievčenské ale zdá sa my že by sa tu našla aj naša druhá polovička.

Ak je bolesť s lásky to čo chceš
Tak si do môjho srdca to vyrež
Ukáž my svoju pravú tvár
A s meke-upom sa tu smiešne netvár.
( lepšie to neviem vyjadriť
ako týmito nezmyselní my veršami)



Túto recenziu som písala JA (YUKI TENSHI).
Pred kopírovaním sa ma prosím opýtajte.

Lovely complex Recenzia

23. ledna 2011 v 19:18 | Yuki Tenshi

Názov:
japonský: Lovely Complex
Vydanie: 07.04.2007 -29.09.2007
Diely:24 anime ; 1 film ;
Žáner: Romantika, škola, Komedia


Komplexi menejcennosti a predsudky či sni tvoria naše duše. Niekto je malí a má komplex menejcennosti ako napríklad je ( so svojiny 154,5 cm). Iný ľudia sú vysoký a keď sa to týka dievčaťa tak tie komplexi sú o to väčšie.
V tomto anime sa môžete zoznámiť so 172 centimetrovou Koizumi Risou( ktorá na japonku je neprirodzene vysoká) a so 156 centrimentrovím Otanim Atsushim.
Dostali sa do rovnakej triede na strednej a preto dostali aj prezývku ktorá má sarkasticky podtón na ich výšku ( niečo ako dlhý a široký. Dalo by sa preložiť že dlhá a krátka dvojka). Táto komická dvojka ktorá sa hádala na podkany sa zamilovali . Otani sa zamiloval do Risinej kamarátky a ona do jedneho

chlapca ktorý sa poznal s otanim. A preto sa dohodla Risa s Otanim že si ich navzájom dohodia. Ale situácia sa zvrtla tak že chlapec a dievča sa dali do kopy čo viedlo k poriadnej depke so strany Otaniho ale hlavne Risi ktorá snívala o chlapcovi čo by bol od nej vyžší ( troška povrchná). Prešiel čas a priatelstvo Otaniho a Risi sa utužovalo.
Raz si ale Risa uvedomila jednu vec. Že Otaniho už nemá len rada ale že ho miluje. Atu sa dostáva tá pointa visoká baba a malí chlapec.
Môj postoj k anime:
Anime som pozerala iba ako uvolnenie a nejako ma to chitilo a preto som 24 dielov pozerala 2 dni.

Upútalo ma to ako sa Otani správa ( Pripomínal mi mňa v piatej triede a čiastočne aj teraz). Potom ma už upútal dej. Je to dosť ako v reale až na to že tu sa páriky po pár mesiacoch rozídu. Proste taký vysnení svet vztahou. Je to aj dobrí námet na pre veľké dievčatá že sa nemusia báť.

Čo ale musím skritizovať bola grafika ktorá mi pripomína anime spred 10 rokov ale potešilo ma to že tam nebolo moc počitačovích 3D úprav
takže to bolo to klasické anime . Openingi a endingy sa mi moc nepáčily ale nikdy sa my moc nepáčily v romantických anime. Hudba ale bola dobrá( s vinymkov tych Op a End).
Čo sa tíka ich lásky tak bola úplne v napätí lebo anime bolo nepredvídateľné ( okrem pár vecičiek). Ďalšia vec čo ma pobavila bolo to že romantiky tam bolo omnoho menej ako vtipu. Boli tam časti že človek mal motýle v žalúdku od napätia a odrazu tak Otani zadre niečo s čoho padám pod stoličku.
Čo ma obavilo bola aj podoba charakterov Otaniho a Risi. Už v úvodních dieloch im všetci hovorili že by mali skúsiť spolu chodiť lebo boli ako jedna mysel dokonca sa hádalo jednohlasne až na to

že zmenili nadávky ( Otani povedal Amazonka a Risa Trpaslík) ale okrem toho boli aj dosť podobne nakreslený. Poveiem vám že keby som nevedela s amv tak by som povedala že sú to súrodenci ( vlastne sa aj tak hádajú).
Ďalšie vec čo sa my páčila bolo to že vzmach trval 3 roky kým sa vyvinul
a to všetko len kvôli tomu že mali komlexi s výšky.
Anime ma podľa mňa zaujalo lebo komplexi s výškou mám aj ja. Poviem vám že je ťažké udrieť určitého veľmi vysokého chalana po hlave keď musím skákať aby som dotiahla :D
Pre koho by som odporíčala? Určite nie chalanom ktorí neznášajú romantiku. Je to anime čisto na uvoľnenie so stresu. Človek je z neho veselší a nerozmýšľa ani o deji lebo je taký jednoduchý a bežní že by človek povedal že autor mangy
ukradol/a denníček nejakej zakomplexovanej stredoškoláčke.

Ospravldlnujem sa za AMV ale Nijaké neolo také dobrá tak sem dávam aspoň toto a ja si niekedy spravím čas a spravím na toto anime vlastné amv :)

(Nekradnite slova iným a prosím
opítajte sa ma vopred keď
si chcete niečo skopírovať čo
som napísala Ja Yuki Tenshi)

Elfen Liend- Recnzia

9. října 2010 v 15:35 | Yuki Tenshi
Info:
Nazov:Elfen Liend
Japonsky : エルフェンリート
Počet ep: 13+special
Rok : 25.07.2004 - 17.10.2004
Kategoria: Akcia , fatasy, Psychologia,Sci-fi, Romatika, Horor

Story:

Ľudská hluposť. Aj to je podstata tohto anime. Celý príbeh začína tým, ako vedci objavili nový druh človeka - diclonius. Vyzerajú ako normálny ľudia ale na hlave majú rohy. Okrem toho sa od nás líšia svojím neviditeľnými rukami s ktorými dokážu zabíjať.
Všetky sú ženského pohlavia a vo veku 3-5 rokov si vyberú prvú obeť ä povedšoniu rodičov). Preto ak vedci zistili že sa takéto dievčatko narodilo tak ho zaistili do laboratorie kde na nich robili pokusy. Prví declonius bola Lucy. Bolo to ai 10 ročné dievčatko ktoré decká šikanovali lebo mala rohy. Jediný kto ju mal rád bol jej

psík. Jedného dňa jej psíka umlátili na smrť deti lebo sa zabávali na utrpený Lucy. Lucy ich zabila a vtedy sa prejavilo jej druhé ja. Ešte za svojho dectva sa zamilovala do jedného chlapca( kouta) ktorý k nej bol mylí. Pozval ju do zoo, hral sa s nov a bol jej oporou.
Ale keď to malo skončiť a kouta sa musel vrátiť domov tak Lucy začala sa báť že stratí jediného človeka ktorí jej rozumel. Jej druhé ja to využilo a rozhodlo sa že Lucy poradí nech zabije Koutovu sestru. Keď sa tak aj stalo tak Kouta bol niekoľko rokov v ústave lebo to na nom nechalo psychické stopy
a Lucy zavreli do ústavu. Prešlo veľa rokov a v ústave sa deje apokalipsa menom Lucy uteká. Tak sa aj stalo keď utiekla tak znova stretla Kouta. Ten si ale nie je istý či je to Lucy lebo jej rozdvojená osobnosť ju zmenila. V jednej podobe nevie rozprávať a je z nej Kawai dievča menom Nyu a tá druhá je chladnokrvný zabijak ktorí chce iba pomstu. Jediné čo majú tieto 2 charaktery spoločné je láska ku Koutovi....
Môj názor:

Ak sa ma pítate na môj názor tak vám poviem že prvích 10 minút som mala pocit źe pozerám sadomaso porno. A úprimne tak my to prvé dva dieli pripadalo v kuse. Ale potom som sa premohla a pozerala dalej. Nakoniec sa s Elfen Liend vyvinulo anime s hlbokou myšlienkou a zároveň poukazuje na ľudskú krutosť. Lucy je dieťa človeka ktorý má krutosť zakódovanú v sebe . Na mňa Anime urobilo dojem hlavne myšlienkov ale URČITE
NEDOPORUČUJEM SLABOM POVAHÁM A ANI DEŤOM MLADŠÍM 15 ROKOV. Ja som tiež pozerala až keď som mala 15 a dosť ma to dostalo. Takisto to nie je anime na ktoré by sa človek chcel dívať viackrát ako napríklad Fullmetal Alchemisť lebo tá hlboká myšlienka je vo vás vritá tak že ju nemusíte vidieť viac krát. Kaźdý si ju môže visvetliť ináč ja som si ju povedala takto: Možno sme niečo viac ale nie sme bohovia, možno sme niečo viac ale sme zviazaný silnejšov mocou, možno sme nieco viac ale sme stále hlúpy a naivný, možno sme niečo viac ale sme zranitelný a môžno sme každý iný ale sme aj kaźdý rovnaký.... Takto to cítim ja... Čo sa týka grafickej stranky tak som bola spokojná. Teda ak ste na sado maso tak krvi tam mate viac ako dosť. A hudba. Tak tá sa my zdala genialne krásna. Najviac sa my páči melodia z hracej skrinky ktorú si mrmka Lucy. ( Ak si ju chcete vipočiť tak je na začiatku článku)
Prosím kopírovať so zdrojom Yuki Tenshi

Death Note Recnzia

9. října 2010 v 14:53 | Yuki Tenshi
Info:
Nazov:Death Note
Japonsky : Death Note
Počet ep: 37+ 3 hrané filmy
Rok : 04.10.2006 - 27.06.2007
Kategoria: Akcia , Komedia, fatasy, Psychologia, detektivka

Story:

Death Note (zápisník smrti)... Ten kto sa tomuto názvu zasmeje tak nikdy nikdy
si neuvedomil jeho moc. Všetko sa začalo keď raz jeden stredoškolák našiel na zemi ležať čierny zošit z nápisom Death Note. Chlapec si ho zobral domov a uvažoval nad jeho významom... Keď ho otvoril tak tam boli napísané pravidlá denníka:

  • Človek, ktorého meno sa zapíše do tohoto zápisníka, zomrie.
  • Zápisník nebude fungovať, pokiaľ ten, kto zapisuje meno, nemá vo svojej mysli tvár dotyčného. Zápisník tak nezasiahne ľudí s rovnakým menom.
  • Pokiaľ sa zapíše príčina smrti do 40 sekúnd od zapísania mena, stane sa to.
  • Ak nie je zadaná príčina smrti, človek zomrie na infarkt.
  • Po zapísaní príčiny smrti by mali byť detaily smrti zapísané do 6 minút a 40 sekúnd.
  • Tento zápisník sa stane časťou ľudského sveta, akonáhle sa dotkne zeme ľudského sveta.
  • Nový vlastník zápisníku bude môcť vidieť a počuť originálneho majiteľa zápisníku - shinigamiho.
Ten chlapec sa volal Light Yagami . Ešte v ten večer videl v správach jedného zločinca a rozhodol

sa že napíše jeho meno do zápisníka ako pokus či to funguje. Potom sa zasmial že verí na rozprávky ale keď hlásateľka povedala že muž je mŕtvi tak Light bol zhrozený že zabil človeka.
O pár dní neskôr sa pred Lightom zjavil Shinigami ( Nie , nie nebola to Rukia :3). Povedal mu že stratil zápisník a že teraz je jeho dočasnom držiteľom Light. Light potom uvažival ako denník použiť tak sa rozhodol že troška sa zahrá na sudcu. Zabíjal zločincov. Neskôr sa začal povaźovať za Boha ktorý vytvorí noví lepší svet bez zločincov. Light nebol obyčajný študent ale veľmi inteligentný a aj dobrí herec. Ľudia nevedeli kto je ten čo zabíja zločincov tak mu dali meno Kira ( Od slova Killer čiže várach). Light bol
so sebou spokojný ale raz sa objavila prekážka. Možno boli taký čo Kiru ( Light ) uctievali za jeho činy ale medzi ne určite nepatrila Japonská polícia.

Jedného dna príde pomoc . Zahalený muž s Notebookom ktorí ho otvorí a na monitore sa objaví veľké L. Kto to je? No ak chcete vedieť tak vám poviem že konečne súper rovný Kirovi.

Môj názor:

Podľa mňa je Death Note dielo génia.
Mangu som síce nečítala ale aj tak sa my páči ako spravili charaktery Lighta aj L. Z môjho pohľadu je L aj kira vo vojne o to kto je prefíkanejší. Obidvaja sú genovia ktorý majú rovnaký pochod myšlienok . Ale jedno nezdielaju. A to je názor na spravodlivosť. Osobne nie som
na nikoho strane lebo argumenty obidvoch sú opodstatnené a logické. Nie je to ty anime kde sa moc nasmejete a ak ano tak to nie sú stupídne vtipy. Anime by som zaradila do moderného dark fantasy. ( toto je môj subjektívny názor) . čo sa týka hudby tak
vám poviem že popík tam nenájdete aj keby ste sa moc sniažili. A po grafickej stránke nemám výhrady lebo je spravená dokonale. Ale to všetko si človek ako je moc nevšíma keď je anime také napínavé ako toto. Asi všetci čo poznaju viac ako 5 anime videli Death Note a tak vám môžem povedať ako ma naštvalo keď veď vi viete kto umrel uprostred anime.

Potom išlo anime dosť s kopca. Dej sa odohrava pár rokov tak sa menia aj postoje postáv teda hlavne Light čo ma dosť sklamalo..

Prezentačné video :

Zdroj: Recenziu som písala celu sama ( aj tak vizerá ). Tak prosím kopírujte len so zdrojom... Click

Recenzia Bleach

4. října 2010 v 18:12 | Yuki Tenshi
Info:
Nazov: Bleach
Japonsky :ブリーチ
Počet ep: blíži sa k 300
Rok : 05.10.2004
Kategoria: Akcia , Komedia, fatasy

Story:
Ichigo Kurosaki je teenager nadaný so schopnosťou vidieť duchov. Jeho život sa drasticky zmení

náhly výskyt Soul Reaper ( V čestine dali názov Shinigamy čo
v japončine to znamená boh smrti) - ten, kto riadi tok medzi dušou ľudského sveta a posmrtného života - s názvom Rukia Kuchiki, kto príde pri hľadaní Hollow, nebezpečný stratená duša. Keď je Rukia vážne zranený pri pokuse poraziť Hollow, ona pokúša previesť polovicu svojho reiatsu (霊 圧?, Doslovne, "duchovný tlak") energie do Ichigo, aby mohol poraziť Hollow. Avšak, Ichigo má takmer všetky jej energie, transformuje do Soul Reaper a umožňujúce mu poraziť duté s ľahkosťou. S jej právomoci sa zmenšil, je Rukia vľavo plietol v ľudskom svete, kým sa môže obnoviť svoje sily. Do tej doby musí Ichigo prevziať úlohu Rukia ako Soul Reaper, čelili jamy a vodcovské duše k posmrtnému životu oblasti známej ako Soul Society (尸 魂 界 (ソウル

ソサエティ), Soru Sosa?).

Ako plynie čas a Rukia ešte vrátiť do Soul Society, jej Soul Reaper nadriadených dozvedieť sa o nej pobytu a činnosti a trest ju na smrť za výkon nelegálne akt prenesenia jej právomocí. Hoci on nie je schopný zastaviť Rukia odchod do Soul Society, Ichigo rozhodne sa ju zachrániť s pomocou niekoľkých jeho duchovne vedomý spolužiakmi, Yoruichi Shihōin, a ex-Soul Reaper Kisuke Urahara. Potom, čo v Soul Society, Ichigo a spoločnosť boji proti elity Soul Reaper vojenskej a snažiť sa dosiahnuť Rukia pred jej vykonaní.


To je ukázal, že ako Rukia popravu a Ichigo pokus záchrany bol zmanipulovaný Sōsuke Aizen, vysoko postavený Soul Reaper predtým veril k boli zavraždení, ako súčasť sprisahania ďalekosiahly prevziať kontrolu Soul Society. Aizen prezrádza jeho kolega Soul kosačkám a spojenci sa s najsilnejšou jamy, Espadas - elitnej niekoľko Arrancars. Aizen sa tak stáva hlavný protivník série a Soul kosačkám vytvoriť alianciu s Ichigo. V tomto bode, Bleach kroniky vojna medzi Soul kosačkám a Aizen, ktorý má v úmysle zbierať duše z rodného mesta Ichigo s cieľom vytvoriť okien, prístroj schopný otvoriť portál do miesta kráľa Soul Society. Potom, Aizen použiť položku urobiť podľa Urahara Kisuke volal Hougyoku (členenie guľa), aby sa viac energie a ukazuje, že namiesto toho, aby mohli vytvoriť shinigami-duté hybridy, hougyoku mení realitu, aby zodpovedala regulátora bude. Keď vstúpi Aizen Karakuri mesto vytvoriť okien, zistil, že niektorí z Ichigo priateľov a chystá

sa ich zabiť, keď Ichigo kroky s novo nájdenou silu, aby zodpovedali Aizen je. Potom, čo používa techniku zvanú "Konečné Getsuga tenshi", ktorá spôsobí mu ho stratiť shinigami právomoci, zistí, že Aizen je stále regeneruje, a že bez jeho sily, on je úplne na milosť a nemilosť Aizen je. Na tom mieste, Urahara Kisuke aktivuje pečať, že sa uvádzajú na Aizen a ukazuje, že hougyoku už ho vidí ako svojho pána, takže Aizen moc je stratená, Espadas porazil a duše spoločnosti uložená.

Plotline má zatiaľ byť vyriešený, a podľa rozhovoru s Titom Kubo v roku 2008, ukončenie série nebol plánovaný.
Zdroje:
Zdroj:
Click Zdroj:
Click Preklad: Yuki Tenshi

Môj názor na Anime Bleach:

Anime má zaujímavú líniu deju. Rovnako ako v narutovi manga trvá dotraz čo malo za následok pridanie nes počet postáv ktoré umierajú a silnejú. Čo ma ale najviac potešilo bol zmysel pre humor. Je to typické anime v ktorom sa hovorí o vážnej situácií pri ktorej ste napätý a vážny a myslíte si že " O bože naozaj to nemôže byť tak". A uprostred tejto vážnej situácie dajú nejaký komickú scénku alebo hlášku s ktorej s vážnosti prejdete do stavu že sa budete váľať pod stolom od smiechu.
Toto odporúčam hlavné tým ktorý sa radia do skupiny Narutofyl lebo Bleach má tolko spoločných znakov že si tam pridete na svoje. Zasa je to iné ako Naruto. Okrem kresby sú aj iné charaktery a kresba. Čo sa týka charakterov tak sú neskutočne genialne vipracované. je vidieť že každá postava je iná rovnako ako v našom svete.

Osobne sa my nepáči keď v nejakom anime sú postavi čo sa spravaju skoro úplne rovnako ale naštastie Bleach k ním any z daleka nepatrí. Takisto spôsob humoru je iný i keď sa dá povedať že rovnako povrchný ako u Naruta.
Nakoniec chcem povedať niečo k hudbe. Hudba je skvelá aj u Openingou aj u endingou ale asi to je tým že opening vystihuje anime. Napočula som síce všetky ale tie čo ano sa my moc páčili.

Air-Recenzia

3. října 2010 v 11:07 | Yuki Tenshi
Info:
Nazov: Air
Japonsky:AIR
Počet ep: 13
Rok :07.01.2005 - 01.04.2005
Kategoria: Tragedia, romatika, fatasy

Story


Air príbeh sa točí okolo troch dievčat, ktorých životy sú pripojené k rovnakému mužovi. V prvej oblúk príbehu, sna, Yukito Kunisaki je showman cestovanie po celom Japonsku, pokračovať v jeho zosnulá matka je hľadanie "dievča v nebi." Príbeh začína v pondelok 17.července 2000, kedy Yukito narazí na malé prímorské Mesto, kde sa príbeh odohráva. Na svoj prvý deň v meste, Yukito sa snažia zarobiť peniaze tým, že na tajomnom bábkové divadlo, kde sa manipuluje s bábikou čarovne bez struny pre malé publikum detí okoloidúci. Yukito je neúspešný v získavaní prospech detí a detí odísť bez zaplatenia mu za jeho výkon. Tá noc, spí na Yukito mesta seawall priamo na pláži. Yukito kolapsy z tepla mŕtvice druhý deň a je vzatý do neďalekej rybárov cechu, potom, čo sa prebúdza, oni sa kŕmia ho a dať mu nejaké veľké ryže gule, aby sa s ním ako on je opúšťa. Ako on sedí na mestskej seawall jesť jeden z ryže gulí, on si všimne mladé dievča vedľa

neho, ktorá sa predstaví ako Misuzu Kami-úprimný ešte neohrabaná dievča, ktorá túži stať sa priateľmi s ním. Misuzu vytrvalo pokúša sa hrať sa s ním, zatiaľ čo sa snaží Yukito odmietnuť jej úsilie. On nakoniec nasleduje ju doma podľahli šancu k jedlu. Po Haruka, Misuzu teta a pestúnka, je presvedčený, že je rozhodnuté, že zostane s nimi v súčasnosti .

Ďalší deň, Yukito stretáva dievča menom Kano Kirishima a túlavý pes menom zemiakov, Kano a Misuzu chodia do rovnakej strednej školy. Neskôr ten deň, Yukito stretne tretiny dievčaťom Minagi Tohno, Misuzu je spolužiak, a jej priateľ Michiru. Rovnako ako Misuzu, ako Kano a Minagi majú podivné osobnosti spojené s tajomnou minulosťou. Netrvalo dlho, legenda "jeden tisíc leta" sa začína odvíjať, kde sú záhady minulosti formoval predovšetkým vzťah medzi Yukito a Misuzu. Prekliaty "dievča v nebi" Yukito bolo hľadanie vykľuje Misuzu. V čase, keď sa postavy na to, ona už ho obľúbil a zložila jej pätnáste narodeniny. Akonáhle budú tieto veci dejú, "dievča v nebi" je prekliaty zomrieť. Vo zvyšnej časti tohto oblúka je venovaná pokuse Yukito to, aby ju zachránil, sa snažia účinne zlomiť kliatbu.

Ďalšie oblúk, leto, odhaľuje udalosti, ktoré nastali v lete jedného tisíce rokov pred Dream oblúk, ktorý sa koná v období Heian. Kannabi no Mikoto, alebo Kanne, je jedným z posledných okrídlené bytosti v air vymyslené nastavenia a je držaný ako väzeň vo svojom vlastnom hrade. Pretože ona nesie krídlami na chrbte, ona nie je dovolené opustiť hradby alebo vidieť jej matka, kto je v podobnej situácii inde. S Ryūya, člen jej samuraja stráže, a Uraha, mladý telekinetické, Kanne uniká

a pretína feudálneho Japonska, aby ju našiel matku. Avšak, zvyšok stráže a sekty budhistických mníchov sa nimi riadiť. Potom, čo doháňať, ale miesto zlorečenie na Kanne, kde musí znášať neustále reinkarnácie a smrti, keď ona nájde lásku, Misuzu je jeden taký reinkarnáciu.

V poslednom oblúku, Air, Yukito finále prajete uložiť Misuzu život je počuť. Príbeh začína viac než z Dream oblúk, hoci to je vidieť cez pohľad na vrana Misuzu nájde a názvy Sora. Nové veci sú vyplynulo, že neboli pozorované nasledujúce Yukito vo sne oblúku. Potom, čo zistí, Misuzu Sora a prináša ho späť domov, jej stav sa zhoršuje a nakoniec ona, kto zabudne aj Haruka je. Misuzu otec ukáže až v priebehu tohto oblúku, ktorí chcú vziať Misuzu späť do jeho domova, ale Haruka prosí ho, aby jej poskytnúť viac času, a oni dohodnú na predĺženie o ďalšie tri dni. Po troch dňoch prejsť, Misuzu otec vráti a vidí lásku medzi Misuzu a Haruka, sa rozhodne nechať je zostať spolu. Vo zvyšnej časti tohto oblúka má Misuzu a Haruka trávia čas spoločne, ako matka a dcéra.

Zdroj: Click Zdroj: Click Preklad: Yuki Tenshi


Môj názor na Anime Air:


Asi najviac ma prekvapila prepracovaná grafika a neuveriteľne krásne a scény. Nie je to typ anime ako je Naruto kde sa postavám mený výraz každú sekundu. Toto Anime má typické črty mangastyle ale sú omnoho jemnejšie. S niečim podobným sa dá stretnúť aj v anime typu Ef a tale of memories.
Príbeh bol pre mňa zo začiatku dosť nezáživný a miestami nudný ale nakoniec ma myšlienka anime zaujala.
Určite nedoporučujem pozerať ľudom ktorý nemajú rady vnútornú myšlienku a podstatu anime. Nie je to povrchný typ anime ako je Dokuro-chan. A úprimne tam ani nie je moc na smiech. Väčšinou keď sa dívam na anime rozmýšľam nad tým že by som chcela skúsiť byť na mieste tej alebo onej postavy ale pri Air som mala pocit že život postáv je plný vnútornej bolesti ktorá sa nedá nijako zmazať v mestečku uprostred leta. Ste obklopený krásnym prostredím kde rozmýšľate.
Každá postava má niečo povedať ale nie je to klasický príbech fantasy kde sa za spravodlivosť bojuje silou ale skôr láskou..
Čo sa týka hudby tak som bola unesená jej nádherou. Večšinov sa viužíval iba klavír a melodie pôsobylu neskutočne ukludnujúco čo spravilo anime ešte nádhernejším...
( Toto je môj subjektívny pohľad a nebudem sa diviť keď s ním nebudete súhlasiť )

Fullmetal Alchemist Recenzia

10. února 2010 v 0:01 | Yuki Tenshi

RECENZIA


Názov:
japonský: Hagane no Renkinjutsushi ; anglický: Fullmetal alchemist
Vydanie: manga: Január 2001 ; anime: 4.10.2003 ; film: 23.7.2005
Diela: 51 anime ; 1 film ; 4 OAV ; manga - neznáme
Žáner: Dobrodružno - akčno - fantazijný

Prívech:
Aby človek niečo získal musí najprv stratiť niečo v rovnakej hodnoti. To je prví zákon Alchimie, zákon o rovnocennej výmene. Ak sa nad tým zamyslíte tak zistíte že je na tom niečo pravdy. Ale keď má čloek jedenásť rokov si to neuvedomuje. A tak sa začala nová kapitola pre Edwarda a Jeho ladšieho brata Ala Elrica.
Ako to začalo?
Píše sa 10 Februara rok 1910. ( Presne pred sto rokmy :) a v malom domčeku v jednej malej dedinke sa deje niečo čo je zakázané. Dvaja malí chlapci chu porušiť pravidlo rovnocennej vimeny a chcú priviesť ich mrtvu maminku k životu. Niečo sa ale pokazí a Al ( mladší brat) je pohlcovaný silov ktorá je pre neho neznáma. Edwart ( starší brat) cho chce zachrániť ale vidí že mu myzne ľavá noha. Eda to ale nezastývi a napriek veľkým bolestam sa priplazý k brneniu a nakreslí doň krvaví znak. Potom dá celú svoju silu do toho aby priniesol brata naspeť. A tak sa začína náš príbech.
Ciel a pointa príbehu:
Edwart sa cíti zotpovedný za to čo sa stalo. Nedokáže si odpustiť to že jeho brat má namiesto tela

dušu uveznenú v brnený i napriek tomu že aby to spravil obetoval svoju pravú ruku. Edward ktorý má 13 rokov a kovové končatiny ktoré sa naučil ovládať sa rozhodol že to využije. Počas toho ako si jeho telo zvikalo na jeho nové robotické končatiny študovala ako získať s5 telo Ala do pôvodnej podoby.Vtedy objavily ćo je to Legendárny kameň mudrcov. Zistily že na to aby sa k nemu mohli dostať blišie musia prekonať samy seba a tak sa staly štátnimy Alchimistamy. Štátny Alchimista alebo aj armadny pes ako sú týtu ľudia zvaný sú niečo ak vojaci na ceste k rozkazom Armady. ( Preto sa volajú aj armadny pes). Sú to alchimisti ktorý majú špecialne nadanie. Maju prístup k dokumentom ktorý obyčajný smrtelnýk nemôže vydieť a to nie je všetko. Ed zložil skúšku a to bol prvý krok k tomu aby získal s5 telo Ala.
Anime ktoré by sa mohlo aj odvíjať od skutočnosti:
Je álo anime ktoré by sa mohlo existovať a toto ani nepatrý medzi ne ale má takú myšlienku že to vraví o tomto svete ako to je. Jedná vec je úplná pravda i keď anime je fikcia a to že Nič nie je zadarmo. Rovnocenná vimena je aj tu na tomto svete. Dosť sa dá o tom diskutovať. Ale je pravda že človek nič nedostane ak sa nesnaží a to bol asi aj zámer tochto prívehu.
Nebojte nudiť sa nebude nikto:
Funny tu nebude chíbať. Hlavne po strane Eda. Autori urobily plno vtipných scen na ktorých sa zasmeje každý. Najlepšie sceny sú napríklad keď je Al štásný alebo dojatí stoho keď mu niekto povie že je chlapec. Tak iso vám bude vtipné to ako je Al vyspelý ( mniestamy má človek pocit že je on starší). Dobré scény su aj z Winry ( Kamarátka bratov ktorá Edovi postavila jeho kibernetické končatiny). Dokonca je jeden celí diel urobený aby sa Fanúšiovia FMA pobavily keď do centrály zavíta malí psík a vśetci z Royova oddelenia sú z neho mimo ( Roy- Vojak ktorý navrhol Rdovy aby sa stal Štátnym Alchimistom) ( A ten siel bol 37). Ale najvtipnejšie sú určite chcény keď Edovi povedia že je malý alebo skrčok, trpaslýk a pod. Osobne snýmsúcitím lebo ani ja niesom vysoká a nič nie je horšie keď takému človeku poviete že je malý. Ďalšie vec ktorá existuje. Ed na takéto hlášky reaguje štilom. Kto je u teba malý šváb vy pakovia. Nehovoriac o scánach kde si Ala mýla z Edom lebo Ed dostal od Armady prezívku Fullmetal alcheist. ( Ocelový alchimista v českom dabingu kovový).

Popularita:
Na to aké to je anime ma to ani neprekvapuje že sa stalo tak popularnym že po štyroch rohoch začaly robyť tvorcovia druhú seriu robený podla mangy ( Tá prvá nebola celkom podla toho). Chiba je iba to že manga vychádza len raz za mesiac aj to je zázrak. Teraz má fma oviac ako stol mámg ktoré vychádzajú po dobu deviatich rokov. Ja osobne toto Anime milujem. Byje sa u mňa o prvé miesto z Chronom Crusade ale musím povedať že FMA vyhrava. Dvovody sú jednoduchá je to anime v ktorom je všetko. ( Mno okrem romariky ale to spravia Amvčka) :) V roku 2007 som dokonca bola spratelená z dvoma blogmy čo boly zamerané na FMA (Jedno znych Click)
Ak chcete vedieť viac o FMA Tak si môžete pozreť Tu
Video pre ukážku:
Ak si chcete prectaviť ako to vyzerá odporúčam vydeo ktoré by som povedala skor že je trailer ako Amv ale je to naozaj dobre spravené. Chcela som sem dať niejaký skutočný Trailer ale všetko je po Anglicky a nechcela aby ste stoho boly mimo len preto že sa učíte napr po nemecky. :D

Mno dúfam že sa vám recenzia páčila a že si pozrete FMA a keď sa do toho zažerete ako ja tak si pozrete aj FMA Brotherhood.
Na záver by som chcela povedať že je my jedno či kopírujete recenziu ktotú som napísala ak zverejnite kto to napísal ( Autor som ja Yuki Tenshi ). Ďakujem za pochopenie.

 
 

Reklama